Историјат школе

Основна школа "2. октобар" основана је 17. септембра 1960. године, а са радом је почела 10. октобра исте године, када је одржана прва седница Наставничког већа.

У установи је тада било седам одељења нижих и исто толико одељења виших разреда, а све до 1966. године  налазила се  у данашњој згради школе "9. мај".

Школа се данас налази у градском стамбеном насељу Ружа Шулман, у типично градском крајолику, са једне стране окружена зградама, а са друге наслоњена на обалу Бегеја са погледом на насеље Берберско.

Структура становништва око школе је шаренолика што је пред установу ставило задатак и обавезу да задовољи потребе деце која долазе из различитих социјалних и културних миљеа и да свима омогући даљи развитак и напредовање. 

Од 1960. па све до данас, генерације на пут изводе вредни, савесни и ангажовани учитељи и наставници, којих се ученици касније радо сећају, а многи бивши ђаци као родитељи за школу свог детета бирају управо своју некадашњу школу.

Настава је добро организована, школа опремљена неопходним средствима за рад, материјалима за учење, рекреацију и ваннаставне активности који ће за осам година под окриљем школе омогућити сваком детету да открије своје поље интересовања и успеха. Школа у свом склопу има библиотеку, дневни боравак за ученике до четвртог разреда и кухињу.

Наши ученици, родитељи и наставници су високо мотивисани што сваке школске године резултира успесима на различитим такмичењима.  

upis prvaka 

pepsi sluzba1

upis osmaka

takmicenje matematika

 

 PametnoIbezbedno

 

 

takmicenja SVA

petljajpg

 

face

 

 

 

 

 

moodle